IMG 4418

Un grup d’alumnes de grau Superior i tres professors de l’escola han viatjat a Zàmbia per realitzar diverses tasques de voluntariat 

18 juliol 2016

Salesians Sarrià i l’escola anglesa Salesian College Farnborough col·laboren estretament en el projecte internacional Share The Light, que engloba activitats diverses de cooperació al país africà, concretament a les presències salesianes de Lusaka i Mazabuca.

Aquest estiu, sis alumnes de grau Superior i tres professors han viatjat a la comunitat City of Joy de Mazabuca. La llar d’acollida, gestionada per les germanes salesianes de Maria Auxiliadora, atén a noies en risc (familiar, social, de salut...) que han tingut una infància molt difícil.

L’expedició de l’escola tenia una missió molt concreta: millorar les infraestructures de la casa d’acollida. Així doncs, els nostres alumnes han posat en pràctica els seus coneixements tècnics. Van arreglar instal·lacions elèctriques i d’aigua. També han reparat una pista esportiva, han pintat parets, arreglat lavabos, aixetes, congeladors i tot el que ha estat a les seves mans.

Els estudiants voluntaris de grau Superior han organitzat diverses activitats esportives i  han impartit classes a les noies de la llar, fomentat la convivència de les tres comunitats i l’intercanvi lingüístic i cultural. Durant el viatge van poder veure la situació de pobresa i necessitat de les persones a Zàmbia. Un dels alumnes que ha participat destaca emocionat que Share The Light ‘ha estat l’experiència més diferent i més inoblidable que he viscut en la meva vida i estic molt agraït d’haver pogut conèixer els companys de Farnborough, les noies de la llar i aquest impressionant país. Moltes gràcies per haver-ho fet possible’.

IMG 4461

L’objectiu final d’aquest projecte és aportar als estudiants voluntaris i a tota la comunitat educativa de Salesians Sarrià una experiència de sensibilització envers les persones que viuen al tercer món. ‘Share The Light és una nova mirada de la realitat que ens ajudarà a viure d’una manera més justa i solidària’, comenta el director titular de l’escola, José Abascal.

Amb aquestes línies volem donar les gràcies a totes aquelles persones que han col·laborat per finançar el projecte. Durant el proper curs realitzarem iniciatives solidàries per continuar la tasca Share The Light.