taller robotica lego salesians sarria

Alumnes de mecànica de Grau Superior han realitzat uns tallers de robòtica i programació a una escola de primària

13 juny 2017

Quatre alumnes del cicle formatiu de Grau Superior Disseny en fabricació mecànica han tutoritzat, amb el recolzament d’un professor del departament, uns tallers de robòtica i programació a l’escola Carles Buïgas de Cerdanyola del Vallès. Els estudiants han preparat diferents reptes que s’havien de resoldre fent servir material didàctic de Lego Mindstorms.

Els grups de 3-4 ‘petits programadors’ van programar un robot, fent servir el software, sensors ultrasònics, de llum, etc. Els estudiants de primària van poder aprendre i resoldre els problemes que anaven trobant d’una manera dinàmica, autònoma i engrescadora. De fet, els ‘petits programadors’ s’inventaven nous reptes a mesura que anaven agafant experiència en la programació dels robots.

Una vegada acabades totes les sessions, els nostres alumnes (en el paper de formadors) i els alumnes de l’escola Carles Buïgas han fet unes valoracions molt positives. Totes dues parts destaquen l’experiència viscuda.

La robòtica educativa és un sistema d'aprenentatge interdisciplinari que fa servir als robots com a fil conductor gràcies al qual es potencia el desenvolupament d'habilitats i competències en l'alumnat. Des de programació, geometria i matemàtiques fins a com plantejar un repte, gestió d’equips...