20161212 premi eustory1

Treball de recerca de Batxillerat ‘Les indústries de Guerra a Catalunya (1936-1939) i la F-14 fàbrica dels salesians’ premiat a Eustory, concurs de joves investigadors

13 desembre 2016

Els alumnes de Batxillerat Miquel Conesa, Bernat Mayer i Víctor Busquets, juntament amb la tutora Lurdes Nieto, van presentar ahir a l’auditori de Salesians Sarrià, el treball de recerca 'Les indústries de Guerra a Catalunya (1936-1939) i la F-14 fàbrica dels salesians' que ha guanyat el tercer premi a Eustory, concurs d’història per a joves d’Espanya, Portugal i Llatinoamèrica.

‘L’objectiu del treball era donar a conèixer el patrimoni de l’escola a través de la investigació directa i l’estudi de la guerra civil des d’òptiques molt diferents, va comentar Nieto. Els alumnes van explicar com van realitzar la investigació històrica destacant l’interès de la recerca, l’experiència del treball col.laboratiu i l’accés a les fonts d’informació.     

20161212 premi eustory2

Per l’extensió de les seves instal·lacions i la seva ubicació, la F-14 era una de les principals fàbriques de la Comissió d’Indústries de Guerra (CIG). Tal i com s’explica en el treball premiat, dins de la fàbrica, es podia accedir a un refugi antiaeri, sol·licitat pels propis treballadors l’any 1937. L’únic que es conservava de l’època eren tres imatges preses durant la seva construcció i els plànols. El director titular de l’escola, José Abascal, va explicar com s'ha habilitat una entrada d'accés al refugi, a partir del treball dels alumnes i aprofitant obres a l’escola. Els assistents van veure un audiovisual inèdit que mostra el bon estat d’aquest patrimoni històric. 

Per cloure l’acte, el director general de Centres Concertats i Centres Privats de la Generalitat de Catalunya, Miquel Garcia, va ressaltar el valor pedagògic del treball de recerca i el valor de l’evidència, tot felicitant als alumnes i a la comunitat educativa. Van assistir també a la presentació el director general d’Atenció a la Comunitat Educativa de la Generalitat, Jordi Miró; el secretari general de l’Escola Cristiana, Enric Puig; el Provincial de l’Inspectoria Maria Auxiliadora, Cristóbal López, i la Provincial de las Salesianas, Isabel Pérez. 

20161212 premi eustory

ESPAI MULTIMÈDIA:

Pots veure totes les FOTOGRAFIES PRESENTACIÓ TREBALL PREMIAT EUSTORY

 

RECULL DE PREMSA:

TV3, 12 desembre 2016

Catalunya Ràdio, 12 desembre 2016

BTV, 13 desembre 2016

La Vanguardia, 13 desembre 2016

Línia Sarrià-Sant Gervasi, 13 desembre 2016 

Blog Barcelona de aquí para allí, 14 desembre 2016